Topspringpaard Oliver Q (Quatro x Maikel) behouden voor de Nederlandse springsport

21 Oct 05 1 min

Team Exquis is uitgebreid met de aankoop van het topspringpaard Oliver Q. Met de aankoop van Oliver Q wordt dit toppaard behouden voro zijn huidige succesvolle ruiter, Harry Smolders.

"Wij wisten dat er veel belangstelling was voor Oliver Q en wilden dit succesvolle paard graag behouden voor het Nederlandse team. Dit heeft ons doen besluiten om smane met Axel Verlooy, eigenaar van Euro-Horse in Grobbendonk te België, Oliver Q te kopen" aldus Team Exquis


Harry Smolders is zeker geen onbekende in de springwereld. Met Exquis Rodenburg Colorado maakt hij reeds enige tijd deel uit van het B-kader. Sinds vorige week maakt hij samen met Oliver Q officieel deel uit van het Nederlandse A-kader team.

Harry Smolders wordt als een van de grote talenten gezien die zijn successen vanuit de jeugd vervolg geeft bij de senioren. Oliver Q heeft in zijn jonge carrière reeds indrukwekkende resultaten geboekt. Op 8-jarige leeftijd liep deze sympathieke hengst onder zijn vorige eigneaar mee op de Olympische Spelen in Athene.


Oliver Q krijgt het voorvoegsel Exquis voor zijn naam en zal in Grobbendonk (België) verder worden getraind. Met de aankoop van Oliver Q heeft team Exquis wederom een toppaard toegevoegd aan haar team. Eerder deze zomer werd het succesvolle Grand Prix paar Exquis Escapado (Exlibris) aangeschaft voor Hans Peter Minderhoud.


link" target="_blank">link